Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Huawei ©

,,Célunk és küldetésünk, hogy minden emberhez, otthonhoz és szervezethez eljuttassuk a digitális világot egy teljesen összekapcsolt, intelligens világ érdekében."

A Huawei Technologies Co. Ltd.röviden Huawei (IPA: [xwǎˈwěɪ], Hallgat hallgat, jelentése: „ragyogó teljesítmény”) a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai vállalata, főként távközlési hálózatok kiépítésével, operációs és tanácsadói szolgáltatások nyújtásával, a fogyasztói piacra szánt kommunikációs eszközök gyártásával foglalkozik. A több mint 170 országban jelen levő Huawei a világ egyik legnagyobb okostelefon gyártója,termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési központot és 36 partnerekkel közös innovációs központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában.

 

A Huawei 2005-ben Budapesten kezdte meg magyarországi tevékenységét, a vállalat 200 millió EUR-ót (mintegy 65 milliárd forint) fektetett be Magyarországon, amivel a második legnagyobb kínai befektetővé vált az országban. Termékeit és szolgáltatásait jelenleg Magyarország lakosságának a fele használja, és a Huawei az ügyfelei között tudhatja Magyarország valamennyi nagy távközlési szolgáltatóját is. A magyar leányvállalat az alapítása óta fontos bázisává vált a Huawei globális világának: 2009-ben az anyacég Magyarországon hozta létre európai ellátó- és logisztikai központját (ESC). Itt gyártják,[13] és innen szállítják ki az okostelefonok kivételével a Huawei portfóliójában szerepelő valamennyi terméket közel 55 célországba.

 

2015-től a Huawei a Magyar Vízilabda-szövetség támogatója.